موضوع: اطباق منوعة للعجائن الأحد نوفمبر 03, 2013 12:24 am
(( قسم المعجــــنات))
بعض الملاحظات البسيطة على المعجنات :: لازم وانتى بتعملى اى نوع من أنواع البسكوتات أو الفطاير أو الكحك . تخلى بالك من الدقيق قوى لان انواع الدقيق بتختلف عن بعض فية نوع يشرب السمنة كلها و فية نوع بيسموة ( بينكر السمنة )يعنى و انتى بتعملى العجينة تلاقى سمنة عمالة تنزل منها و تلاقى الطبق كلة سمنة .. علشان كدة و انتى بتدعكى و بتلمى العجينة بأيدك مش لازم تتأيدى بكمية السمنة المكتوبة ممكن تبقى مظبوطة و ممكن تزودى دقيق من عندك و ممكن تقللى عن المقدار طالما انك شوفتى العجينة اتلمت و ضرورى تخلى بالك من الفرن.. يعنى الكيك فى الاول بنعلى علية لحد ما الحرارة ترفع العجينة و بعد كدة بنوطى شوية لكن البسكوتات لازم تخلى بالك من درجة الحرارة علشان لو عالية البسكوت حينشف و يحمر من تحت تانى حاجة بالنسبة للمأكولات ( الطبيخ و اللحوم ...الخ) مش تفضلى تحطى اى نوع بهارات و خلاص ؟؟ و تلاقى النتيجة فى الاخر ان طعم الاكلة الاصلية ضاع من البهارات اللى محطوطة و ملهاش علاقة بالآكلة يعنى بلاقى حد بيحط الكارى و السماق و الزعتر و المستردة على أكل وهو مش مطلوب وضعة فا بالتالى النكهة اللى بتحطيها بتغطى على طعم الاكلة نفسها ...معلش دى ملاحظات سريعة لاحظتها و ضرورية
المنين المصرى المقادير:1 كيلو دقيق (طحين)_ 1/2 1 كوب سمن سايح_ زرة ملح _1 ملعقة صغيرة شمر _1 ملعقة صغيرة يانسون _ 1 ملعقة صغيرة سكر _1 ملعقة خميرة فورية او قطعة خميرة بيرة فى حجم اليوسفى الصغيرة من عند الخباز _ 1/4 كوب ماء دافىء _من 1/2 ل 1 كوب حليب دافىء للعجن. 1 ملعقة كبيرة سمسم الطريقة : ينخل الدقيق و الملح و نضع عليهم الشمر و اليانسون و السمسم.و الخميرة.يقدح السمن على النار ثم نصبه على الدقيق ونبدء بالكبشة نقلب حتى يختلط السمن بالدقيق ونتركة شوية يبرد حتى تتحمل اليد درجة الحرارة ونبدء فى دعك العجينة كويس جدا ودة شرط نجاح المنين (نبس العجينة )نضيف الحليب شوية شوية حتى تتكون عجينة متوسطة و تترك الاناء نغطيها و نتركها فى مكان دافىء لتخمر اى تذيد . بعد ماتخمر نبدأ فى تشكيلها اما نأخذ قطعة فى حجم اليوسفى الصغيرة وندورها كويس بين ايدينا و نضعها فى صينية مش مدهونة و نبطط خفيف بأيدنا عليها او ناخد قطعة عجينة و بأيدينا الاثنين نبرم فيها امامنا على الترابيزة الى ان تصبح عصاية طويلة مبرومة نحضر السكينة و نقطع بالورب على مسافات متساوية وحدات المنين ثم نشيلهم بالراحة و نرصصهم فى الصينية و نبطط خفيف بأيدنا نترك المنين يخمر ثم ندخلة الفرن متوسط فى الرف الوسط حواللى 1/3 ساعة ملحوظة : اذا استعملتى الخميرة بيرة يبقى تضعيها فى كوب مع السكر لحد ماتسيل خالص و بعدين تضعى الماء الدافىء و تقلبى و تتركى الكوب فى مكان دافىء لحد ماتلاقيها خمرت .ثم تضعيها على الدقيق بعد وضع السمن
البـــــــــــــــيتزا: المقادير: 2 ملعقة خميرة صغيرة+ م سكر+ 3 كوبايات دقيق + 1 كوب لبن + 1/2 كوب زيت ورشة ملح الطريقة: ضعى الخميرة مع سكر صغيرة وحطى عليهم شويه مية دافية وحطيهم بمكان دافى وياريت لو مظلم 10 دقايق يعنى مثلاانا بحطهم بالفرن بس من غير ما اولعه..يعدين هاتى ال دقيق اللبن + الزيت ورشة ملح وعليهم الخميرة واعجنيهم وسيبيها تخمر 3 ساعات ويعدين افرديها فى الصوانى وحطى عليها الاضافات اللى انتى عايزاها للبيتزا كل واحده حسب مابتحب وحطيها فى فرن حامى شغال مكن قبلها بخمس او عشر دقايق ودخليها لمده من تلت لنصساعة على حسب ما تفتحى الفرن وتشوفى الجبنه ساحت والعجينه استوت بس خلى بالك بلاش تحطيها فى الفرن من تحت عشان متتحرقش خليها على رف بالنسبة لسوى البيتزا انا ساعات بدخلها الفرن 5 دقائق تحت بدون الاضافات و بعديناطلعها ارمى فيها الاضافات و ارش الجبنة و معلقة زيت و ادخلها فوق يادوب تسيحالجبنة . و على فكرة اعملى الطريقة دى اذا كنتى حتشيليها فى الفريزر للطوارىءالشديدة توصلى للمرحلة بتاعة و ضعها فى الفرن بدون اى اضافات لمدة 6 دقائق بالضبطولما تبرد حطيها فى كيس فى الفريزروعند الاستخدام تطلعيها و يادوب ترمى عليهاالاضافات و تدخليها فى الفرن
كيكة البـــــــــيتزا: المقادير: 6 ملعقة طعام طحين+6 ملعقة طعام حليب بودرة+1 ملعقة طعام باكنج باودر+4 بيض+ربع فنجان صغير زيت+ثلاثة أرباع فنجان صغير لبن زبادي +1 فنجان صغير ماء+ربع ملعقة صغيرة ملح،الحشوة:فلفل أخضر مقطع مكعبات - طماطم مقطعة مكعبات - شرائح فطر - شرائح زيتون أسود - جبنة شيدر مبشورة(ممكن أستعمال لحم مفروم مسلوق أو ربيان مسلوق أو دجاج) الطريقة إدهني قالب الكيك (كيكات الكوب)cup cake بالزبدة أو الزيت (أو نفس القوالب الورقية و رتبيها في صينية فرن مدهونة أيضا) و سخني الفرن- خضري الحشوات- في وعاء أو زبدية أخلطي كل مكونات العجين بخلاط الكيك مع بعض حتى تتجانس(1 - 2 دقيقة- إملأي نصف القوالب بالعجين ثم إنثري الخلطة عليها و ليكن الجبن آخر شيء- قللي حرارة الفرن الى 180 درجة مئوية أو 350 فهرنهايت و أدخلي القالب و راقبيه لأن ينضج خلال (10 - 20 دقيقة أي يحمر العجين من أسفل) ثم حمري الوجه...
فطائر اللحم المقادير: للعجينة: 3 أكواب دقيق _ زرة ملح+كوب و ربع ماء دافيء +ربع كوب زيت +ملعقة خميرة جافة+نصف ملعقة صغيرة سكر الحشوة: عصاج و علية معلقة كبيرة بقدونس مفروم الطريقة: نضع الخميرة مع السكر و ربع كوب الماء الدافىء ونقلبهم كويس ثم نضعهم على باقى المقدار تخلط باقي المكونات و نتركها لتتخمر لمدة ساعة أو ساعتين. تقطع العجينة لكرات صغيرة قد الليمونة تفرد العجينة حتى تصبح رقيقة وبعدين نجيب كوباية و ندوس بيها على العجينة عشان تطلع لنا دوائر و تحطى على كل دائرة معلقة عصاج و تجيبى طرف الدائرة على الطرف التانى حتبقى عاملة شكل القطايف ترص الفطائر في صينية مدهونه و تمسح الوش بالفرشاة بلبن و ندخلها الفرن لحد ما تلاقى لونها دهبى و ممكن تحمريها فى زيت
الفطاير بالكفتة المقادير: مقادير الكفته:- نصف كيلو لحم مفروم- بصله كبيره مبشوره- ملح - فلفل - بهار - نصف كوب بقسماط ناعم- بقدونس مفروم مقادير العجينه:- 2 كوب دقيق - 2 كوب ماء مغلي- ربع كوب زيت- ملعقه صغيره ممسوحه ملح الطريقة: طريقة الكفته -- نعحن جميع مكونات الكفته جيدا ، طريقة العجينه- نضع الميه والزيت والملح في حله علي النار ونتركها حتي تغلي- نضع الدقيق ونقلب العجين ثم نرفعه عن النار- نترك العجينه تبرد .. ونكرر العجن جيدا ..- نشكلها كور صغيره في حجم الليمونه .. - نفردها ونحشيها بعجينة الكفته علي شكل دوائر- نمسح مقلايه تيفال بالزيت ونرص فيها الدوائر المحشيه -نتركها علي نار هادئه وهي مغطاه - نرشها بالماء من حين لآخر ونقلبها علي الوش التاني إلي أن تحمر قليلا من الجهتين - توضع في طبق التقديم ونجملها بالبقدونس
خبز الصاج ( الرقاق )المقادير:: تقديريه 1 كيلو دقيق + ماء دافئ للعجن + ملح الطريقة: نكون عجينه طريه شويه وبدون خميره .ونقرصها كور صغيره علي سطح مرشوش بالدقيق ..نتركها مغطاه بقماشه ساعه لترتاح طريقة الخبز للخبز كالصاج نحتاج إما صينيه أو مقلايه أو مصفاه ألمنيوم مستديره نضعها مقلوبه علي بوتاجاز متوسط الحراره وقت الخبز نفرد فطيره بالنشابه بمساعدة دقيق مرشوش علي الرخامه نخبزها علي السطح الألمنيوم .. علي الجهتين وفي نفس الوقت نفرد فطيره أخري لنخبزها بعدها ..وهكذا .. إلي أن ننتهي من كل العجين .. يستعمل خبز الصاج أو الرقاق عندنا في عمل صينية رقاق أو سندوتشات شاورما يمكن عمل مناقيش وقت الخبز بدهن االرقاق بالزعتر أو الجبنه وغيره من أصناف المناقيش
طريقة أخرى لخبز الصاج المقادير: 1 ك دقيق أبيض+2 ك دقيق قمح+½ م/ك خميرة+½ م/ك ملح+1 ك ماء الطريقة: تعجن جميع المقادير مع بعضها حتى تتماسك، ثم تكور على هيئة كور وتترك حتى تتخمر.تفرد كل وحدة من وحدات العجينة باليد مع رشها بدقيق القمح، ثم تقلب بين اليدين حتى ترق ويكبر حجمها.توضع العجينة على مخدة وترق أكثر حتى يزداد حجمها أكثر، ثم توضع على الصاج وهو ساخن، ويترك لدقيقة واحدة حتى تتكون فقاعات ويميل لون الخبز إلى اللون الذهبي.يرفع الخبز من على الصاج، ويترك حتى يطرى، ثم تحشى بحشوات مختلفة حسب الرغبة.* ملاحظة: يمكن استخدام نفس العجينة للحلويات مع زيادة:¼ ك سكر2 م/ك زيت
الفطير المشلتت المقادير: 1 ك دقيق+ماء للعجن+سنه ملح وزيها سكر الطريقة: يوضع الماء قليلا قليل على الدقيق المنخول ويقلب باطراف الاصابع حتى يصير عجينه ونبدا بتفتيغ العجينه تفتيغ العجينه وهو العامل الاساسى فى نجاحها كفطير وهوه انك بتعجنى العجينه بايديكى وهى مقبوضه يعنى تقبض كف ايدك وتعكسى اليمين مع الشمال وتعجنى لمده ربع ساعه بالظبط وتمسكى قطعه من العجينه وتضغطى عليها بين السبابه والابها م ولو الضغط نتيجته طلعت العجينه رقيقه بدون اى كلكيع فيها خلاص سيبيها ساعه تهدا اما لو كانت فيها كلاكيع تبقى محتاجه عجن تانى وتكررى تانى لمده ربع ساعه وبعد ما ترتاح العجينه تقطع على شكل كورات بحجم كوره التنس الى ان يتم تقطيع المقدار كله وبرده تسيبيها ساعه تهدا وبعدين تجيبى صينيه كبيره مفلطحه وتضعى عليها زيت زره وتبتدى براحه يدك تفردى العجينه الى ان تبقى رقيقه جدااا وتكبر على قد الصينيه تضعى فيها قطع من الزبد او السمن موش سايح يكون ماسك شويه وتوزعى السمن على كل الدايره وفى المنتصف ثم تطبقى العجينه يعنى تجيبى اليمين فى النص والشمال فى النص وفوق فى النص وتحتحت فى النص وتلميها وتحطيها فى حاجه لوحدها على جنب ثم تجيبى كوره تانيه تفرديها زى ما عملنا فى الاولى بس من غير سمن وتحطى الاولى فى وسط التانيه وتلمى الاحرف تانى --الاحرف بتاعه العجينه التانيه تلميها فى المنتصف مثل الولى وتجمعى الاتنين على بعض وتجيبى صينيه مدهونه سمن وتضعى فيها الفطيره اللى هيه طبقتين وتضعيها فى الصينيه وتطبططيها شويه على مقاس الصينيه وتضعى على وجهها قطع السمن او الزبد وتوضع فى فرن شديد الحراره وعند احمرار الوجه تخرج ويقدم معها العسل الاسود او الجبن المصرى القديم
طريقة أخرى الفطير المشلتت المقادير: -كيلو دقيق - -نصف كيلو سمن سايح - -ماء دافئ للعجن - -ملعقه صغيره ملح - -حوالي نصف كوب زيت ذره لمسح وفرد العجين الطريقة: نعجن الدقيق بالماء والملح حتي تتكون لدينا عجينه تنفصل عن إناء العجن و طريه لتكون سهلة الفرد بالنشابه و نتركها ساعه لترتاح .. ندعك العجينه مرة أخري ونقسمها لعشرين قطعه مستديره وندهنها بزيت الذره ونضعها في صينيه بها زيت ونتركها ساعه ليسهل فردها .. وقت تجهيز الفطيره ندهن الطاوله بالزيت ونفرد قطعه من العجين لدرجه رقيقه و شفافه جداونمطها من الحواف ونضعها في صينية الخبز ونرشها بالسمن ونفرد قطعه أخري ونضعها فوق الأولي وندهنها أيضا بالسمن وهكذا حتي عشر قطع للفطيره الواحده وكل مره نرش السمن.. ثم نطوي الأركان الأربعه للفطيره للداخل . فتشكل مربع نلفه كالسويسرول ونتركه حتي نعمل الفطيره الثانيه بنفس الطريقه.. في صينية الخبز نفرد الفطيره باليد ونبططها بشكل مستدير نخبز في فرن ساخن علي درجة400في الرف الأوسط حوالي نصف ساعة ثم نخرجهاوندهن الوجه بالكريمه اللباني (القشده ) ونعيدها لتحمير الوجه تؤكل مع الجبنه وعسل النحل والقشده والبيض المسلوق ممكن خلط السمنه بزيت ذره لتكون فطيره قليلة الدسم ..
فطير مشلتت بالسكر المقادير نص مقدار الفطير المشلتت المكتوبة(فوق)يعنى مثلا+نص كيلودقيق +ربع كيلو سمن سايح+ماء دافئ للعجن +1/2م ص ملح الطريقة نعجن الدقيق بالماء والملح حتي تتكون لدينا عجينه تنفصل عن إناء العجن و طريه لتكون سهلة الفردبالنشابه و نتركها نص ساعه لترتاح ندعك العجينه مرة أخري ونقسمها لعدة كور مستديرة نعجن كل قطعة لوحدها نفردها و نرققها خالص وندهنها بالسمن السايح ونطبق اطرافها لجوة ( الى الوسط)و بعدين نبططها و نضع سمن سايح و بعدين نطبق الاطراف لجوة تانى وندهن سمن سايح وهكزا تفضلى تطبقى اطراف العجينة لجوة تتدهنى سمن و تبططى كل دة حوالى 6 مرات ورا بعض على طول ادهنى الصينية او صاجة بدون حواف بالسمن ودخليها الفرن متوسط الحرارة ولما تطلع من الفرن ترشيها بالسكر البودرة
بقسماط بالسمسم المقادير: 5 كوب دقيق+كوب ونصف ماء أو لبن أو خليط منهم دافئ+ملعقه صغيره ملح+خميره بيره + ملعقه سكر+ربع كوب زيت + سمسم مغسول وناشف الطريقه ندعك الخميره مع السكر إلي أن تسيل ونضع عليها نصف كوب ماء دافئ ونتركها تخمر بأعجن البقسماط بطريقه سهله أضع في الخلاط الخميره والماء أو اللبن المذكور في المقدار والزيت والملح وأخلط جيدا أضع حوالي من 1 كوب إلي 2 كوب دقيق في الخلاط وأخلط ( علي حسب مقدرة الخلاط في اللف )خلط جيد حتي ينعم أسكب الخليط في طبق غويط .. وأكمل العجن بباقي الدقيق حتي تتكون عجينه متماسكه نتركها تخمر حتي يتضاعف حجمها أشكلها إما ببرمها أصابع طويله أو أصل الأطراف مكونه كعكه أدهن الوجه ببيضه + ملعقه كبيره لبن بودره مخفوقين أرش السمسم علي وجه الكعك أو أدحرج أصابع البقسماط علي السمسم مهم ترك البقسماط يخمر تانية ويتضاعف مرة أخري أخبز في فرن متوسط الحراره .. حتي يتحمص البقسماط
باتون ساليه المقادير: 1 كيلو دقيق+نص كيلو سمنه+4 بيض+1 ملعقه صغيره ممسوحه ملح+1 ملعقه كبيره كمون+1 ملعقه كبيره خميره بيره + ملعقه صغيره سكر+حوالي من 1 إلي 2 كوب حليب أو ماء للعجن الطريقه ندعك الخميره مع السكر إلي أن تسيل ونضع عليها ربع كوب ماء دافئ ونتركها لتخمر نفرك السمن مع الدقيق نضيف البيض المربوب ونقلبه مع الدقيق نضع الخميره ونقلب نكمل العجن بالحليب .. حتي تتكون عجينه متماسكه وناعمه لتكون سهلة التشكيل يضاف الكمون ونعجن مرة أخرى نترك العجينه تخمر حوالي ساعه نشكلها أصابع رفيعه كالقلم ..ونتركها تخمر نخبزها في فرن حرارته فوق المتوسط قليلا ونركها تنشف بعض الشيء طريقة الباتون ساليه سهله ..وبهذه القادير جميل جدا لكنها طريقه دسمه بعض الشيئ للإفطار اليومي أعملها في بوفيه المناسبات ..وممكن تقليل السمن بعض الشيئ .. بكده تكون وسط بين البقسماط والباتون ساليه
عجينة السمبوسه المقادير: 3 كوب دقيق - نص كوب زيت - حوالي كوب ماء للعجن + ذرة ملح الطريقة: أفرك الزيت مع الدقيق حتي يختلط به بالكامل،أعجن بالماء حتي تتكون عجينه متماسكه .. وأستمر في العجن حوالي عشر دقائق مهم أن تكون العجينه ناعمه .. أتركها ترتاح حوالي نص ساعة أفرد العجينه رفيعه .. وأقطعها دوائر وأحشيها ..إما باللحمه المفرومه العصاج أو الجبنه أو الخضار حشوة الجبنه :كوب جبنه مبشوره إما تركي أو حمراء - كوب جبن قريش مهروسه بالشوكه+نصف كوب زبادي - ملعقة نشا ناعم - 2 بيضه+ملح - فلفل أسود - ملعقة نعناع ناشف ناعم - 2 ملعقة بقدونس مفروم ناعم أخلط جميع مقادير حشوة الجبنه ..وأتأكد من الطعم ..ممكن تكون محتاجه ملح قليل ممكن أي أصناف جبنه موجوده إستعمليها لو عندك جبنه بيضاء أو موتسريللا مثلا إعملي خلطه من الجبن .. أهم حاجه ما تنسيش النشا .. هوه إللي بيمسك الخلطه في القلي مع وجود البيض أيضا .. بعد حشو السمبوسه بالجبن إقفليها كويس وإقليها في زيت ساخن
عجينة الميل فى المقادير: كيلو دقيق +ذرة ملح +معلقة صغيرة بيكنج بودر+3/4 كيلو زبدة +2 كوب ماء للعجن +1/2 معلقة صغيرة عصير ليمون الطريقة انخلى الدقيق مع الملح و اعملى حفرة فى وسط الدقيق - نزلى الماء واحدة واحدة على الدقيق و افضلى اعجنى اعجنى بأيدك - لحد ما تتكون معاكى عجينة بس تكون جامدة ماسكة نفسها - بعد ما تتكون العجينة اعجنى فيها شوية بأديكى - افردى العجينة امامك على الرخامة على هيئة مستطيل طويل- رشى الزبدة بيادوب رشة دقبق صغيرة (علشان تسحب الماء اللى موجود فى الزبدة)- افردى الزبدة على نص المستطيل اللى من ناحيتك مثلا بحيث تكون فى المنتصف و بعيدة عن الاطراف و الجناب - .اقفلى النص التانى الفاضى من المستطيل بحيث يغطى الزبدة و دوسى بأديكى على الجناب كويس - بالنشابة بالراحة افردى العجينة عشان الزبدة ما تطلعش منها و طبقيها على هيئة ظرف يعنى تجيبى الجنب اليمين فى نص المستطيل و الجنب الشمال فى نص المستطيل و الطرف اللى ناحيتك ترفعية لنص المستطيل و الطرف اللى هناك فى نص المستطيل كدة حتبقى شكلها بقى مربع او مستطيل صغير - ضعيها فى الفريزر بالظبط لمدة 15دقيقة ولا اقل ولا ازيد بين كل مرتين - تطلعيها بعد ال15 دقيقة وتكررى نفس عملية الفرد بالنشابه و التطبيق تانى و تحطيها برضة فى الفريزر 15 دقيقة تفضلى تعملى كدة لمدة 6 مرات ملحوظة :سبب الفرد و التطبيق كل هزه المرات هو دة اللى بيخليها طبقات مورقة علشان كدة ماتقلليش عدد المرات اثناء الفرد بالراحة بالنشابة علشان الزبدة ما تطلعش لبرة ظبط الوقت بين كل تطبيقة و التانية مهم جدا احتفظى بها فى الفريزر فى كيس نايلون لحين الاستخدام ملحوظة: طبعا علشان هى متعبة بس فى عمايلها فأنا من رأيى انك تتعبى مرة واحدة و تخليها عندك فى الفريزر
عجينة الباف باسترى puff pastry :: نفس عجينة الميل فى بس الاختلاف الوحيد فى المقادير بس المقادير : كيلو زبدة +كيلو دقيق +ماء بارد للعجن +ذرة ملح+1/2 معلقة صغيرة عصير ليمون لكل 1/4 كيلو دقيق
حشوة للتارت المالح المقادير: كوب لبن – 2 بيضة – ملعقة نشاء – ملح – فلفل – شرائح جبنة رومى – شرائح بسطرمة الطريقة : نضرب البيض كويس ،نزوب النشا فى اللبن البارد و نضعه على البيض و نقلبهم كويس ونحط الملح و الفلفل بعد ما تكونى عملتى التارت و فردتيها فى القوالب المخصوصة للتارت نضع شرائح البسطرمة و الجبنة الرومى فى القوالب وبعدين نصب الخليط اللى عملناة فى قوالب التارت على الجبنة و البسطرمة بحيث اننا ما نملاش القوالب الا ل 3/4 القوالب فقط علشان هو حينتفخ اثناء السوى نضعهم فى فرن ساخن لمدة 5 دقائق و بعدين نخلية متوسط الحرارة تقريبا من 1/3 ل 1/4 ساعة
حشوة أخرى للتارت المالح استبدلى الحشوة اللى فوق يعنى بدل الجبنة و البسطرمة نضع فى كل قالب حوالى ملعقة خضار مسلوق ونضع عليها طبقة خفيفة جدا من البشاميل الخفيف و نرش رشة جبنة رومى مبشورة وندخلها الفرن
حشوه أخرى للتارت المالح المقادير: 2 بيضة +نص كوب جبنة شيدر+بصله صغيره +ملعقه كبيرة زبده +كوب لبن - فلفل اسود+وممكن زى ما انتى عاوزة قطع سوسيس او قطع مشروم او قطع دجاج
الطريقه نخلط الزبده مع الجبنة والدقيق واعجنهم قطع صغيره واضعهم فى قوالب التارت وندخلهاالفرن لحد ما تصفر او تحمر خفيف وبعدين نحط ونوزع الجبنة الشيدر في القوالب ونعمل الحشوه : نسيح الزبده ونقلب البصله فيها لحد ما تدبل و تصفر ونحط فوقها قطع الدجاج او السوسيس او المشروم ونوزعها في القوالب فوق الجبنة نخلط اللبن والبيضمع الفلفل وجوزة طيب ونصبه فوقها وندخلها الفرن عشر دقائق التارت المالح نضع عليه حشوة جبنه أو دجاج مسلوق أو مع الخضار .. البسله .. الفلفل الحلو .. سبانخ .. مشروم .. أو ممكن جمبري .. وبعد كده نخفق2 أو3 بيضات مع كريمه وملح وفلفل أسود.. ونضعها فوق الحشو ..ثم الجبن المبشور .. بعد فرد التارت المالح بالعجينه نخبزه في فرن متوسط الحراره ..وبعد كده نحشيه .. ونعيد خبزه مرة أخري بالحشو
تارت التونة بالخضار المقادير: 1/2 كوب زيت +1ونص كوب دقيق +زرة ملح+2 معلقة ماء للعجن +علبة تونة مخلوطة ب 2 معلقة مستردة+الخضار( فلفلة رومى خضراء – فلفلة رومى حمراء – فلفلة رومى صفراء – اكوسه مقطعة صغير – بصلة صغيرة مقطعة صغير – طماطماية صغيرة مقطعة صغير- ) ملح – فلفل – بهارات +معلقة كبيرة ثوم مهروس
الطريقة نضع الدقيق و الملح و الزيت والماء ونعجنهم بأيدنا لحد ما تتماسك بس العجينة نفردها فى صينية التارت بنفس الطريقة السابقة مع رفع الجوانب وادخلها الفرن .حوالى 10 دقائق .بعد ما نطلعها من الفرن ادهن قعر التارت بالتونة المخلوطة بالمستردة ثم اضع عليها الخضروات و ادخلها الفرن لحد ما تلاقى جوانب التارت احمرت
طريقة الخضار للتارت نضع فى مقلاية معلقتين زيت لحد ما يسخن اضع الثوم لحد ما يصفر خفيف وبعدين اضع الكوسة و الفلفل بالوانه والبصل و الطماطم مع التوابل نقلب كلة على النار لحد ما الخضار لونة يزهزة و يستوى يادوب تقليبتين وبعدين نصبه فى التارت طعمها جميل
عجينة القطابف المقادير 1 كوب دقيق سميد ناعم +2 كوب دقيق ابيض+1 ملعقة صغيرة خميرة( فورية اوعادية) +2 معلقة صغيرة بيكنج بودر+نص معلقة صغيرةملح+3 اكواب ماء دافى الطريقة: تخلط السميد مع الدقيق مع الملح و البيكنج بودر مع بعض ندوب الخميرة مع كوب ماء دافيء و شوية سكر..نحطهاعلى باقى المواد السابقة مع باقي الماء ال كوبايتين و نضربهم فى الخلاط ( دورق العصير) لحد ما يتخلطوا كلهم و تتكون عجينة العجينة حتكون متوسطةالسمك ولا هى خفيفة سايلة و لا هى تخينة و نضعها فىطبق بلاستيك ونسيبها تخمرحوالى نصف ساعة هاتى مقلاية تيفال و حطيها على النار على نار هادية جدا ضعى شوية منالعجينة فى فنجان وصبى منه او حطى العجينة فى قمع مع سد الفاتحة حتى لاتنزل العجينةو بعد ما تنزلى الشوية اللى عوزاهم سدى تانى بصابعك اول مرة بس هاتى الفرشاة و امسحى المقلاية بالزيت يا دوب مسح و ابدئي بصب العجينة بالمقاس اللى انتى عيزاة يعنى يا اما صغيرة عصافيرى او متوسطة او كبيرة بعد ما تنزليها في المقلاية حتشوفى بانت فقاقيع علىالوجه و لما تلاقيها من تحت بقى لونها بني شيلى القطايف و حطيها على طبق و هكذا فى باقى العجينة لحد ما تخلصى العجينة كلها
القطايف بالجبنة المقادير: 1/2 كيلو قطايف حجم متوسط ( ولا كبيرة ولا عصافيرى )+جبنة رومى مبشورة حوالى 1/4 كيلو +زيت للتحمير الطريقة هاتى القطايف واحدة واحدة و احشيها بالجبنة المبشورة بالمعلقة الصغيرة و امليها سخنى الزيت فى المقلاية و حمرى فيها القطايف عادى خالص حتبقى لونها زهبى شيليها على الورق الماص للدهون و تؤكل وهى ساخنة ملحوظة : لطول شهر رمضان كونى جايبة مثلا كيلو جبنة رومى و اضربية فى الكبة مرة واحدة و حطية فى علبة بلاستيك فى الثلاجة و كل يوم يا دوب فى 5 دقائق تكونى حشيتى القطايف قبل المغرب على طول وكل ما تخلص الجبنة تجيبى غيرها وهكذا عندي حشوة جبنه بتطلع حلوه قوي .. لإني بأجمع فيها أي أنواع جبن جبن رومي أو حمراء أو شيدر أو جوده أو أي نوع جبن وكله مبشور ممكن الجبنه القريش والإستامبولي وأي نوع جبن أبيض مهروسين بالشوكه ألخبطهم علي بعض وأحط شوية نشا تمسكهم وممكن بيض مربوب وممكن نعناع ناشف أو أخضر وشوية بقدونس ..كل دول أعمل خلطه بيهم .. أحشي بيها القطايف وأشيل منها في الفريزر لوقت الحاجه ..
مقادير الدنش المقادير: 2 1/2 كوب دقيق+1/2 كوب لبن دافى+1/4 كوب مية دافيه+2 1/2 م/ص خميرة+1 بيض+1/4 كوب سكر+1/2 كوب زبدة مثلجة قطع الطريقة: نحط البيض مع الدقيق والزبدة فى العجانة والبيض ونحط الخميرة فى اللبن الدافىء والمية ونضيفهم على الخليط ونضربهم كلهم فى العجانة لحد ما تتماسك وتصبح قطعة واحدة ونسيبها تتخمر شوية وبعدين نحطها فى الثلاجة علشان تجمد لانها بتكون عجينة طرية وبعدين ناخدها ونفردها ونبتدى نشكلها كالتالى :نقطعها مربعات متساوية ونشق أطرافها هيكون عدنا حوالى 4 مثلثات ونقفل من كل مثلث عندنا حرف لجوه - نعمل مربع ونقفله زى السمبوسك الناحيتين قدام بعض لتكون شبه المثلث-نعمل مربع ونقطع فى نصفه علامتين على شكل ضلعين مثلث ونطبق الحرف من الخارج للداخل - نفردها مستطيلة كبيرة ونقطعها من الجنب بالقطاعة تحت بعض بين كل واحدة والتانية 1 سم تقريبا- نعمل مربع ونقفل كل ناحيتين قدام بعض لحد ما نحصل على شبة الظرف المقفول- ممكن نعمل مربع ونقفل ناحيتن قدام بعض بس ونسيب الناحيتين التانيين و نسيبهم يخمروا مرة تانية قبل ما نحطها فى الفرن ندهنهم بالبيض قبل ما ندخلهم الفرن على درجة حرارة 200 ولمدة 15 دقيقة لعمل الكاسترد : نضرب صفار البيض مع فانيليا والسكر وبعدين نحط حتة زبدة وشوية لبن صغيرين ونضربهم كويس أوى وبعدين نضيف النشا ونقلب جامد وبسرعة وبعدين نضيفها على اللبن ونحطهم على النار ولما تتخن نحط الحلة فى حمام مائى ونسيبها تبرد ونحشى بيها الكاسترد مع الفاكهة لتلميع الوجه بعد ما يستوى الدنش : نجيب مربة مشمش ونحطها مه شوية ميه على النار علشان تكون سايلة وندهن بيها كل الدنش اللى بيطلع من الفرن
طريقة أخرى للدانش المقادير: نصف كيلو دقيق + نصف ملعقه صغيره ملح + 2 ملعقه كبيره سكر+2 بيضه + كوب ماء أو لبن +1 ملعقه كبيره خميره + ملعقه صغيره سكر + ربع كوب ماء دافئ+حوالي كوب زبده .. أضعها في التلاجه ليسهل تقطيعها شرائح رقيقه الطريقة: ندعك الخميره مع ملعقة السكر إلي أن تسيل ونضيف عليها الماء الدافئ ونتركها تخمر نخلط الدقيق مع الملح والسكر ونعمل حفره في الوسط نضع فيها البيض المربوب واللبن والخميره .. ونعجن حتي نحصل علي عجينه متماسكه .. نضعها مغطاه في التلاجه بعد نص ساعه .. نفردها علي سطح مرشوش بالدقيق .. علي شكل مستطيل نفرش الزبده شرائح رقيقه جدا علي نصف العجينه .. ونطوي عليها النصف التاني نفردالعجينه قليلا ونضغط علي الزبده داخلها .. ثم نطويها ثلاث طيات .. ونضعها بالتلاجه نكرر الفرد ونطويها ونضعها في التلاجه حتي لا تذوب الزبده وتتفتت العجينه نكرر مره أخري الفرد والطي ( بكده كررنا الفرد وتطبيق العجينه ثلاث مرات ) نحفظ العجينه داخل كيس من النايلون بداخل التلاجه .. لحين الإستخدام لتشكيل الدانش نحتاج لعمل الدانش إلي كسترد الطريقه التنفيذ: نفرد العجينه بسماكة حوالي 1 سم ونقطعها مربعات طول ضلعها 10 سم ندهن الربعات بالبيضه المربوبه نطوي إما ركني المربع أو الأربع أركان للداخل نضع الكستر فوق العجينه وعليه أي نوع من الفاكهه نتركه يخمر حوالي نص ساعه .. ونخبزه في فرن حرارته فوق المتوسط ندهن الوجه بالمربي المخففه بالماء بمجرد خروجه من الفرن ممكن عمل عدة أشكال وأنواع مخبوزات من العجينه
قراقيش بالعجوة المقادير: كيلو دقيق _3/1 1 (برطمان صلصة فاضى ) سمنة سايحة +سمسم _ زرة ملح _ عجوة _ملعقة كبيرة خميرة بيرة او فورية او قطعة خميرة بيرة قد اليوسفى الصغيرة+1/2 ك لبن الطريقة : يقدح السمن على النار نضع الدقيق و زرة الملح فى طبق بلاستيك غويط نصب عليهم السمنة اللى قدحناها و بالراحة بالمعلقة المقصوصة نحركهم مع بعض لحد ما تحسى ان العجينة بردت شوية و بقت حرارتها محتملة لايدك ابدئى اعجنى بأيدك كويس قوى ( الخطوة دى اللى بنسميها بسى العجينة كويس )يعنى تفضلى تدعكى العجينة كويس بين ايديكى الاتنين ضعى الخميرة فى كوب مع شوية لبن دافىء و قلبيها لحد ما تدوبيها كويس ضعى الخميرة المزابة فى اللبن على الدقيق ثم نبدأ العجن باللبن كويس جدا ((( كل ما نعجن اكتر تنجح معانا القراقيش اكتر ))) حتتكون عندك عجينة متماسكة و سابت جوانب الطبق غطيها و سيبيها نحضر العجوة : نشيل النوى و نفرم العجوة بحتة سمنة ثم نكورها كور صغيرة نجيب العجينة و ناخد منها قطع قد اليوسفى و نكورها و نعمل فيها فتحة فى النص و نحط فيها كورة العجوة و نكورها و نقفلها كويس تانى و نبطط بأيدنا و نرصصهم فى الصاج او الصينية و نتركهم شوية يخمروا ندخل الصينية الفرن لحد ما يستوى و بعد ما يطلع و يبرد ممكن وضعة فى علبة بلاستيك
الفطير بعجينة البغاشة المقادير: نص كيلو دقيق منخول+2 بيضة +م ك سمن سائح +ذرة ملح + 3/4 لكوب ماء+ربع كيلو سمن سايح و بارد +عصير ليمونة الطريقة نضع الملح على الدقيق ونعمل حفرة فى النص و نضع فيها البيض و معلفة السمن الكبيرة و عصير الليمون و الماء نعجن العجينة كويس لحد ما تتكون عندك عجينة طرية و سهلة الفرد ندعكها كويس قوى .نغطيها و نتركها تخمر نص ساعة . وندعكها تانى كويس قوى و نغطيها و نسيبها تخمر ربع ساعة رشى الرخامة امامك بدقيق وافردى العجينة بالنشابة رفيع جدا ادهنى العجينة كلها بالسمن وافضلى ادعكى السمن عليها بايدك داير ما يدور لحد ما تحسى ان العجينة مسكت نفسها تحت ايدك وزى ما تكون بتجمد لفى العجينة على هيئة سويسرول او اسطوانة و اقفلى الجوانب بتاعتها و بعدين بططيها بالراحة و غطيها و سيبيها لمدة ربع ساعة وبعدين قطعيها كورقد البرتقالة افردى بالنشابة كل قطعة رفيع جدا وقطعيها مربعات و حنعمل بكل مربعين فطيرة واحدة رشى اول مربع بطبقة سمن سايح خفيفة جدا اوبعدين طبقى طروفة لجوة للنص ونعمل المربع التانى بنفس الطريقة و نحطه على المربع الاول و هكزا لحد ما تخلصى العجينة بس كل مربعين مع بعض ادهنى وش الفطير بالسمن و حطية فى صينية مدهونة وفى فرن ساخن وبعد ما يطلع لو لقيتى سمن فى الصينية صفية ورشى السكر البودرة على وش الفطير
سندوتشات عيد الميلاد المقادير: باكو توست +باكو زبدة +ملح – فلفل +منوعات مختلفة من ( شرائح جبنة شيدر – شرائح جبنة فلمنك – شرائح دجاج – شرائح ديك رومى – شرائح لانشون – شرائح روزبيف – كفيار – معجون الجمبرى – تونة مصفاة من الزيت و مهروسة ...الخ) الطريقة : نحضر شريحة توست و ندهنها بالزبدة ونضع عليها اى نوع من الانواع المكتوبة ثم نضع عليها طبقة تانية من التوست و نضغط عليها بايدنا علشان تثبت عليها وهكذا نضع عليها واحدة توست و ندهنها بالزبدة و نضع عليها نوع تانى من الحشو ثم نضع عليها واحدة تو ست تانية و نضغط برضة بايدنا و هكزا لحد ما نعمل حوالى عشر سندوتشات نقطع بسكينة حامية السندوتشات بالورب على هيئة مثلث نلفهم بورق سيلوفان و نربطة بشريط ملون و يكون جاهز لأعياد الميلاد و المناسبات
الكرواسان المقادير 1كيلو طحين هذا بعد التنزيلات لانة اعطانى 8 كيلوا لانة يشتغل في مخبز +150 جرام سكر علشان اللون الذهبي +150 ج زبدة + 200 م حليب سائل + 50 ج خميرة لاتتفلسفي وتقولى كثير + 10 ج ملح + ماء بارد للعجن+ زبدة او مارجرين (انتبهي كل 2 كيلوا من الطحين يا خذ 550 ج من الزبدة او 700 ج من المارجرين لان المارجرين اخف لازم تزيدى ) الطريقة: تخلطي المقادير كلها مع بعض وتعجنيهم بس لازم تعجنيها عدل بعدين تحطيها ( بالفريزر ) ربع ساعة بعد ما تطلعيها اشرخيها(((( والله ما حصلت كلمة مناسبة الا هذي الكلمة )بالسكين علي شكل علامة زائد + وفكيها مثلا لوردة وافرديها بالنشاب شوئ فتصير عندك علامة زائد كبيرة حطي الزبدة اوالمارجرين وقفليها وافرديها وبعدين دخليها الفريزر ربع ساعة او 20 دقيقة وكرري العملية 3 مرات يعنى افرديها ا ودخليها الفريزر ترتاح وبعدين طلعيها قطعيهاعلي شكل الكراواسان واذا حبيتى احشيها وخليها تخمر ملاحظـــــــــــات مهمه1-هذى العجينة تصلح تتخزن في الفريزرلمدة 3 اشهر 2- اذا تريدي النتائج المذهلة اعجنى العجينة عدل يعنى طالعي التلفزيون واتسلي عليها وانت تعجنيها 3- انا عن نفسي جربتها 2 مرة بس الاحظ انها ما تصلح في نفس اليوم يعني اذا خزنتيها بالفريز واستخدمتيها ثاني يوم تطلع طبقات نفس المخبز اما نفس اليوم ما تصير طبقات 4- لم تطلعيها من الفريزر خلي الثلج يسيح منها وتتخمر بعدين دخليها الفرن هذا في حالة التخزين 5- اخيراالفرن لازم يكون حار مسبقا علي درجة حرارة 160 وتكون في الرف العلوى
طريقة أخرى للكرواسون المقادير: 4 كوب دقيق + نصف ملعقه صغيره ملح+2 ملعقة كبيره زيت ذره +كوب ماء أو لبن دافئ للعجن+2 بيضه+خميره بيره + ملعقه صغيره سكر + نصف كوب ماء دافئ+من 150 إلي 200 جرام زبده نبردها ونقطعها شرائح رفيعه الطريقه ندعك الخميره بالسكر ونضيف لها نصف كوب الماء الدافئ ونتركها تخمر نفرك الدقيق بالزيت .. ونعجن بخليط الخميره والبيض المربوب واللبن حتي تتكون عجينه متماسكه نتركها تخمر وتتضاعف .. ثم نعجنها مرة أخري نفردها ونوزع شرائح الزبده علي نصف العجينه المفروده ونطوي عليها النصف الآخر نفرد العجينه وبداخلها الزبده .. ونطبقها ثلاث تطبيقات .. ونضعها في التلاجه لمدة ساعه نعيد فرد العجينه وتطبيقها ووضعها في التلاجه ثلاث مرات ..بعد ثالث مره فرد وتطبيق نغطيها ونضعها في التلاجه أكتر من12 ساعه لتبريد الزبده تاني يوم .. نفرد العجينه ونقطعها مثلثات مناسبه قاعدتها حوالي نصف إرتفاعها .. نلف المثلث من قاعدته ..في إتجاه رأس المثلث .. ثم نشكل هلال نرب بيضه مع ملعقة لبن بودره وندهن بها الكرواسون لتحمير الوجه نتركها تخمر .. ونخبزها
فطير مقلي المقادير: ك لبن أو ماء + 2 م ك قشطه +2 بيضه + فانيليا+3 ك دقيق + رشة ملح+نصف كوب زبده طريه+سكر بودره +زيت للقلي الطريقه نرب البيض ونضيف له القشطه + اللبن أو الماء نعجن بالدقيق عجينه متماسكه نفرد العجينه وندهن الزبده علي نصفها ونغطيها بالنصف الثاني للعجينه .نضعها في التلاجه حوالي ساعه لتبريد الزبده وتجميدها نفرد العجينه ونطبقها 3 طبقات ونضعها في التلاجه نكرر الفرد والتطبيق 3 مرات وبعد كل مره نضعها في التلاجه حوالي نص ساعه آخر مره نفردها .. ونقطعها مربعات حوالي 10 سم ضلعها أو أقل نقليها في الزيت الساخن .ونخرجها علي ورق مطبخ ليتشرب الزيت ونرش عليها سكر بودره
البوري المقادير: 1.5ك دقيق أبيض + نص كوب دقيق أسمر ( ممكن دقيق الذره الناعم ) +1 كوب ماء دافئ + رشة ملح+ملعقه كبيره زيت ذره الطريقه نخلط الدقيق ونعجنه بالماء والزيت .. عجن جيد ونشكل من العجينه كور صغيره في حجم كرة البينج بونج ونترك العجينه ترتاح حوالي ساعه نسخن الزيت ونفرد الكور إلي دوائر رقيقه جدا وشفافه نقليها في الزيت علي الجهتين ونخرجها علي ورق مطبخ
العيش الفينو المقادير: 3 كوب دقيق – زرة ملح – معلقة ونص كبيرة سكر – 2 بيضة – معلقة صغيرة سمنة – لبن او زبادى دافى للعجن - معلقة كبيرة ممسوحة خميرة الطريقة اضربى البيض بالشوكة كويس نزوب الخميرة مع السكر و معلقة لبن بالمعلقة مع بعض اضع الملح على الدقيق ثم اضع خليط الخميرةو البيض و اقلبهم كويس مع بعض عشان الخميرة تتوزع فى الدقيق كلة ابدأ أعجن باللبن او الزبادى الدافى لحد ما تلاقى العجينة انفصلت عن ايدك و سا بيتها و بقيت ايدك نضيفة خالص كدة اصبحت العجينة جاهزة اغطيها و اتركها تخمر و حتلاقيها عليت وزادت اخد قطعة من العجينة و ابرمها لحد ما تبقى زى الرغيف الفينو هاتى سكينة حامية و حطيها فى الدقيق و اعملى خطين بالورب على وش الرغيف و ادهن وش الرغيف بالبيض وارشة سمسم وهكزا لحد ما اخلص العجينة و اضعهم فى صينية مدهونة زيت و ادخلة فرن ساخن لحد مايستوى
عيش البورجر المقادير: 3 ملاعق كبيرة زبدة - 5اكواب دقيق– نص كوب ماء دافيء- 4/1 كوب سكر- 3/4كوب لبن دافى – 2 معلقة صغيرة ملح – 2 بيضة – معلقتين وربع خميرة الطريقة ضعي كل المقادير فيالعجانة واعجنيهم لمدة 5 دقائق ضعي العجينة في طبق غويط بلاستيك واتركيها لمدةساعة لحد ما تخمر و تلاقيها زادت قسمي العجينة الى كور ( ازا كنتى عوزاة من رغيف البورجر الكبير اعملى الكرة اد البرتقاله الصغيرة و ازا كنتى عايزة الرغيف الصغير خلى الكرة اد البيضة سيبى العجينة ترتاح حوالى نص ساعة حتلاقيها خمرت و زادت ادهنى وش الكور بالبيض ور شى علية شوية سمسم وضعيهم فى صينية مدهونة زيت ودخليها فرن ساخن لمدة 10 دقايق او ربع ساعة المهم لحد ما تلاقى وش العيش بقى دهبى
العيش الشامى المقادير: 4 كوبايات دقيق- ملعقة كبيرة ممسوحة خميرة +ملعقة كبيرة مليانة سكر.- ملعقة صغيرة ملح .- ماء للعجن - افرخ ورق زبدة الطريقة : ضعي الدقيق والملح فى طبق غويط واخلطيهم كويسً .إعملي حفرة في الوسط وضعي فيها الخميرة والسكر ونصف كوب ماء دافئ، وغطي الطبق لمدة عشر دقائق نبتدى نحط ماء ونعجن كويس (ممكن تاخد منك من كوب ونص ل كوبين المهم انك لما تلاقى العجينة اتكونت معاكى و بقيت شبة طرية (وتسيبيها عشر دقائق عشان العجينة ترتاح قسمى بايدك العجينة لكور متوسطة وبعدين دحرجى هذه الكور على شوية دقيق , وبعدين رصيها في صينية مرشوشة بالدقيق بس لما ترصيهم يكون بالدور تبقى عارفة انهى الكرة الاولى وانهى واحدة الاخيرة وغطي الصينية وخليها في مكان دافئ لمدة ثلث ساعة رشى على الترابيزة دقيق وخذي اول كرة عملناها و بعدين اللى بعدها وهكزا وبعدين افردى اول كرة على هيئة دائرة زى دائرة البيتسا وتكون الدايرة مش سميكة يعنى حوالى سم رشى دقيق فى صينية-وهاتى فرخ ورق زبدة وقطعية على هيئة مربعات كبيرة وحطى قطعة من ورق الزبدة فى الصينية على الدقيق و رشية هو كمان دقيق وبعدين حطى علية الدايرة الاولى ( الرغيف)اللى عملناة وبعدين ادهنى ايدك بالدقيق و امسحى على وش الرغيف كويس قوى بالدقيق وبعدين غطي الرغيف بورقة زبدة تانى ورشي وجهه بالدقيق خذي الكرة التانية وافرديها واعمليها زى الاولى واتبعى نفس الطريقة و الخطوات السابقة لحد ما تخلصى كل الكورو تبقى ارغفة مدورة فوق بعضها و يكون بينهم ورق الزبدة المرشوش بالدقيق .غطي العيش واتركيه في مكان دافئ لمدة تلت ساعة سخنى المقلاية و تكوت تيفال او الصاج و خلية حامى وبعدين ابدئى خدى اول رغيف اللى على الوش وشيلية من تحتة يعنى من عند الورقة و تروحى قلباة فى المقلاية و تشيلى الورقة ترميها افضلى قلبى الرغيف على الوشين لحد ما تلاقية ابتدى يتنفخ تفضلى برضة تقلبية لحد ما تلاقية استوى وبقى الرغيف العادى بتاعنا وتكررى باقى الارغفة التوســت المقادير: نص كيلو دقيق - 3 ملاعق كبيرة زبدة - بيضة كبيره - كوب لبن - ملعقة صغيرةملح- ملعقة كبيرة خميرة- ملعقة صغيرة سكر -معلقة زبدة سائحة لدهان الوجه الطريقة نضع الملح على الدقيق وننخلهم وبعدين نضع الخميرة و السكر على الدقيق دفى الزبدة شوية على النار وبعدين حطيها على الدقيق واعجنيهم كويس قوى ضعى البيضة عليهم واعجنى لحد ما كله يتخلط دفى اللبن على النارو حطية على العجينة واعجنى كويس قوى لحد ما حتتكون عندك عجينة طرية وناعمة رشى دقيق على الرخامة وحطى عليها الدقيق وابدئى اعجنى باديكى الاتنين كويس مش اقل من خمس دقائق ادهنى طبق غويط بايدك بالزيت وحطى فية العجينة وغطيها لحد ما تخمر وتزيد وتعلى لمدة لاتقل عن ساعة ثم توضع العجينة على الرخامة المرشوشة بالدقيق واضغطى عليها باديكى لحد ما تتفرد قدامك خالص على هيئة مستطيل وبعدين تروحى برماها مثل السويس رول توضع فيقالب التوست او قالب الكيك الطويل وتغطى في مكان دافي وتترك الى ان تزيد حجمها وحتعلى لفوق توضع في فرن ساخن لمدة نص ساعة وحيكون لونها بقى دهبى وبعدين تروحى داهنة الوش على طول بالزبدة
الباتيـــــــــــه المقادير: 4 كوب دقيق + نصف ملعقه صغيره ملح+2 ملعقة كبيره زيت ذره +كوب ماء أو لبن دافئ للعجن+2 بيضه+خميره بيره + ملعقه صغيره سكر + نصف كوب ماء دافئ+من 200 إلي 250 جرام زبده نبردها ونقطعها شرائح رفيعه،حشوه الجبنه للباتيه: أضع قليلا من النشا علي الجبنه البيضاء الطريقه ندعك الخميره بالسكر ونضيف لها نصف كوب الماء الدافئ ونتركها تخمر نفرك الدقيق بالزيت .. ونعجن بخليط الخميره والبيض المربوب واللبن حتي تتكون عجينه متماسكه نتركها تخمر وتتضاعف .. ثم نعجنها مرة أخري نفردها ونوزع شرائح الزبده علي نصف العجينه المفروده ونطوي عليها النصف الآخر نفرد العجينه وبداخلها الزبده .. ونطبقها ثلاث تطبيقات .. ونضعها في التلاجه لمدة ساعه نعيد فرد العجينه وتطبيقها ووضعها في التلاجه ثلاث مرات ..بعد ثالث مره فرد وتطبيق نغطيها ونضعها في التلاجه أكتر من12 ساعه لتبريد الزبده تاني يوم .. نفرد العجينه ونقطعها مستطيلات12 سم في 18 سم .. أو أي مقاس مفضل نضع حشوة الجبنه في وسط المستطيل ونطوي الناحيه اليمني لنغطي الجبنه والناحيه اليسري فوقها ..تصبح لدينا قطعة الباتيه 12 سم في 6 سم نرب بيضه مع ملعقة لبن بودره وندهن بهاالباتيه ونرش قليل من السمسمنترك الباتيه يخمر .. وتخبزه
بيتي بان المقادير: 5 اكواب دقيق+2 ملعقه كبيره خميره فوريه+ربع كوب سكر+ملعقه ملح +كمون او زعتر او حبه البركه +2 معلقه سمن كبيره ربع كوب زيت+3 معالق لبن بودره او نص كوب لبن عادي دافي+كوب ماء دافي للعجن الطريقة: نضع الدقيق بعد ما انخله(مهم قوي) و اعمل حفره في الوسط و احط الخميره و السكر و اللبن البودره و الملح و البهارات و الماء و اقلب بالراحه و لو عايز ماء تاني ضيفي بس بالتدريج و بعد كده احط الزيت و السمنه و اقلب تاني و افضل اعجن حوالي 10 دقايق لاني اعرف ان العجن الكتير بيخلي العجينه ناعمه جدا،و بعدين اغطيها و اسبها ساعه و اضغط عليها تاني علشان الهوا يطلع و اسبها 5 دقايق و بعدين اقطع كور صغيره و افردها بايدي شويه و اعمل عليها اشكال باسكينه من فوق (زي العيش الفرنسي) و ادهنها بالبيض و ادخلها الفرن اللي عندي بالكهربا علي 250 لمده 15 دقيقه بس الفرن يكون متحمي 10 دقايق من قبلها و ساعات باحشيه جبنه و زعتر من الاول و الفه زي شكل الكرواسون و اخلص (ماهو هيتحشي جبنه بعد كده)
الساليزون ( نوع من المخبوزات المملحة ) المقادير : 3/1 كوب ماء مغلى – 3/2 كوب سمن صناعى – 2 كوب دقيق +½ كوب جبن رومى مبشور – ¼ م.ص ملح ناعم . الطريقة : يصب الماء المغلى على السمن فى إناء العجن " يكون صغير الحجم نوعاً " ويقلب بشوكة حتى يمتزج ويغلظ قوامه ثم يترك ليبرد قليلاً . يضاف إلى الدقيق الملح والجبن الرومى ويقلب بالشوكة حتى تلين العجينة . تلف العجينة فى ورق شمعى أو ورق زبده وتوضع فى الثلاجة لمدة ساعة على الأقل . " انا مكانش عندى ورق زبدة فحطيت العجينة فى كيس بلاستيك شفاف عادى بتاع التلاجة واعطى نفس النتيجة " تلت العجينة خفيفاً ثم تفرد على لوحة أو منضدة مرشوشة بالدقيق ويلاحظ تقليب العجينة أثناء الفرد حتى لا تلتصق بالمنضدة إلى أن يصبح سمكها حوالى ½ سم . تقطع دوائر صغيرة قطرها حوالى 3سم أو إلى مربعات أو أى شكل آخر . ترص الوحدات فى صاج غير مدهون وتترك مساحات صغيرة بينها . يلمع سطح الفطائر بزلال بيضة مخفوقة أو بيضة كاملة مخفوقة مخففة بالماء مع ملاحظة عدم لمس سائل التلميع لجوانب الفطائر لنحصل على فطائر هشة . يجمل السطح بقطع من الزيتون الأسود أو الجبن الرومى المبشور . تخبز فى فرن ساخن نوعاً 218ْم ( 425ْ ف ) على الرف الأوسط لمدة 10 دقائق تقريباً أو حتى يحمر السطح خفيفاً . يفضل تقديمها طازجة فى نفس اليوم والاحتفاظ بها فى علبة مغلقة بالثلاجة لحين استخدامها . يمكن استبدال السمن الصناعى بسمن نباتى أو طبيعى حيوانى أو زبده أو زيت ذرة . ملحوظة : بفضل تركها حوالى ساعة تقريبا قبل ما تدخل الفرن حتى تكون العجينة هشة ولذيذة ،وممكن كمان تحطى عليها زى البيتزا زيتون وجبنة رومى مبشورة وكاتشاب
سناكس ( قراقيش ) بالسمسم او المكسرات المقادير 4 بيضات+1 كوب زيت ذرة +1 كوب سكر+4 كوب طحين+1 م ك بيكنج بودر،وللتجميل سمسم او مكسرات مجروشة الطريقة يخلط بالخلاط الكهربائي كل من البيض مع الزيت ، السكر لمدة 5 دقائق يضاف الطحين مع البيكنج بودر الى الخليط السابق ويعجن باليد تقطع العجين الى كرات صغيرة ثم تغمس بالسمسم أو الفستق ترص فى صاج فرن وتخبز فى فرن حرارته 180 درجة
طريقة أخرى للقراقيش المقادير: 3 كيلو دقيق+1 كيلو سمنة (او كيلو الا ربع)+1/2 كوب سكر للكيلو (يعنى 1 كوب ونصف سكر)((فى حالة حشوها بالعجوة)+ذ رة ملح، شمر،سمسم، 3 معلقة خميرة+1كوب لبن او ماء للعجن الطريقة: يوضع السمسم والشمر وزرة الملح والسكر على الدقييق.تقدح السمن على النار ثم توضع على الدقيق ويفرك الدقيق كويس لحد ما تحسى ان الدقيق امتزج ي\بالسمن وشربها كويس.بعد كدة نضيف الخميرة واللبن الداقىء ونعجن بس مش كتير علشان ما نهبطش الخميرة .تترك العجينة لتخمر م تشكل يوضع جواها العجوة او الحشو المفضل.تدهن بالبيض وتوضع فى الفرن الى ان يحمر وجهها
فطيره النودلز المقادير: 2 ملعقه زبد - 200 جرام مشروم مقطع - 2 ملعقه تشيلى صوص - 2 ملعقه صلصه - 1 ملعقه كبيره دقيق- 2/1 كوب ماء - كوب لوبيا مسلوقه - 3/1 كيلو بروكلى - انا بدلته بجزر وبسله- كيس نودلز اى طعم تحبوه - 1 بيضه مضروبه - 2 بططسايه كبيره جدا - 4/1 كوب زبد - 4/1 كوب لبن الطريقة: نسخن الزبد فى طاسه نضيف المشروم ونقعد نقلب نقلب 10 دقائق لغايه لما لونه يبقى بنى نضيف الفلفل الاسود ونطهيه 5 دقائق كمان ونضيف التشيلى صوص نخلط الصلصه مع الدقيق لغايه لما تبقى عجينه ناعمه نضيفها للمشروم ونقلب حلو وبعدين نضيف الماء ونتركه لغايه لما يغلظ قوامه وتلقيه بيطلع بقليل كده نضيف اللوبيا والبروكلى - انا حطيت بسله وجزر مش بحب البروكلى - ممكن على فكره نضيف كمان للبروكلى البسله والجزر ونتركه دقيقتين ونشيله من النار نسلق النودلز فى ماء زى ما مكتوب على العلبه ونتركها تبرد بعد تصفيتها من ال